Inside Out 2 (Del revés 2)

Fitxa tècnica


Títol original: Inside Out 2


Any: 2024


Duració: 96 min


País: Estats Units


Guió: Meg LeFauve, Dave Holstein, Kelsey Mann


Directors: Kelsey Mann


Música: Andrea Datzman


Gènere: comèdia


Productores: Pixar Animation Studios, Walt Disney Pictures


Inside Out 2 segueix la història de la Riley Andersen, que ara ha d’aprendre a fer front als desafiaments de l’adolescència.

La Riley està il·lusionada però també nerviosa pels canvis que li comportarà el seu primer any d’institut. Les emocions bàsiques que ja coneixem (la Joia, la Tristesa, la Por, la Ira i el Fàstic) estan preparades per ajudar-la en tot el que necessiti, però aviat s’adonen que l’adolescència desencadena un remolí d’emocions més complexes.

Inside Out

Així, comencen a entrar en joc i prendre protagonisme…

  • L’Ansietat, arran de la preocupació de la Riley pels estudis, per les expectatives dels pares o per l’acceptació social. És una emoció que l’ajuda a preparar-se per a situacions noves i potencialment estressants, però també pot ser aclaparadora si no es maneja adequadament.
  • L’Enveja, que sorgeix quan la Riley comença a comparar-se amb els seus companys i desitja tenir el que ells tenen (ja siguin habilitats, popularitat, possessions, experiències…). Pot ser una força motivadora, però també una font d’inseguretat.
  • L’Ennui (Apatia), que apareix quan la Riley se sent avorrida i desmotivada en situacions que no li semblen interessants o desafiadores (com ara certes classes o activitats rutinàries).
  • La Vergonya, que sorgeix en situacions en què la Riley se sent exposada o humiliada, com ara quan comet errors en públic o se sent jutjada pels altres. Té a veure amb la percepció dels altres i amb la pròpia autoimatge, i pot influir en l’autoestima i en el maneig dels errors i fracassos.
  • La Nostàlgia, que representa el desig de tornar a moments passats i la lluita contra el pas del temps. Aquesta emoció serveix per mostrar com els records influeixen en el present i com és d’important trobar un balanç entre apreciar el passat i viure en el moment present.

Inside Out

A mesura que les noves emocions s’estableixen en la ment, es produeixen conflictes i desajustos amb les emocions originals, sobretot entre l’Ansietat i la Joia. Això crea molt de caos en la ment de la Riley, cosa que la porta a actuar de manera impredictible i li provoca problemes en el seu dia a dia.

Jugant amb l’al·legoria de les emocions com a personatges antropomòrfics en un centre d’operacions del cervell, Inside Out 2 ofereix una exploració profunda i matisada de la ment d’una adolescent, mostrant com les emocions evolucionen i es compliquen amb el temps, abordant temes rellevants per als adolescents, i proporcionant una visió commovedora i educativa sobre la importància de totes les emocions en la nostra vida.

Perquè cada emoció té la seva funció i influeix en el caràcter i en la identitat. El que demana el nostre benestar emocional és que les coneguem, que aprenguem a acollir-les i que en trobem l’equilibri adequat.

Inside Out

Equip de Redacció de PrisMa
www.educat.cat
educat@prisma.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.